Nytårsfest

Bestilt nytårsmenu ud af huset 2018

Står du for at skulle holde nytårsfesten anno 2019? Hos Food-Market.dk hjælper vi dig med at give dine gæster en udsøgt madoplevelse - samtidig med at du sparer en masse tid på indkøb og madlavning. Food-Market.dk sætter dig i kontakt med 3 forskellige cateringfirmaer nær dig, som kan opfylde dine behov til menusammensætning, budget og antal kuverter.

Udfyld blot kontaktformularen nedenfor så specifikt, som muligt. Så modtager du 3 gode og helt uforpligtende tilbud på mad ud af huset til nytårsaften. Du vælger selv, om du ønsker at gå videre med 1 af de 3 tilbud. Food-Market.dk har et bredt samarbejder med cateringfirmaer i hele Danmark. Så uanset om du ønsker gourmetanretning, traditionel 3-retters, buffet, sushi eller noget helt andet, så har vi 3 firmaer, som ønsker at hjælpe dig med at sammensætte en lækker nytårsmenu ud af huset.

 

Hvorfor fejrer vi nytår?

Overgangen fra en ting til noget andet er altid blevet fejret blandt befolkningen verden rundt. I den vestlige verden fejres overgangen fra et år til et nyt d. 31. december. Overgangen mellem to år markeres med en række traditioner og ritualer. Og hvert år d. 31. december hilses det kommende år velkommen og det forgangne år mindes. På den måde hyldes det forgangne år, tavlen viskes ren og man går forventningsfuld et nyt år i møde med masser af nye muligheder.

Ligesom med julen, er der også en række traditioner, som er bundet op på nytårsaften. I Danmark har vi skik for at fejre nytårsaften med lækkert mad, vin, kransekage, nytårsløjer, 90-års fødselsdag, dronnings nytårstale. Kl. 00.00 springer vi ind i det nye år fra en stol med et glas champagne i hånden, mens vi synger nytåret ind med “vær velkommen herrens år” og rådhusklokkerne og fyrværkeriet bimlen og bamlen i baggrunden. Nytårsfesten varer gerne ud på de små timer. Og traditionen tro lægger gaderne øde hen 1/1-18 - det nye årets første dag. For her har det meste af Danmark tømmermænd, så nytårsforsættet med slankekuren og mindre Netflix erstattes af mad fra den lokale grill, skihop og nattøj.

Hold den perfekte nytårsfest

Nytårsaften er en aften der deler vandene. Nogle mener, det er den bedste festaften på året. Mens andre mener, at aften er overvurderet. Den perfekte nytårsfest er individuel. Men har du alligevel kastet dig ud i, at være vært for nytårsfesten, så kommer vi gerne med at par gode råd til at gøre nytårsfesten 2019 til noget helt særligt.

Gæster

Hvem skal inviteres? Flere og flere har faste traditioner omkring, hvem de holder nytår med. Inviter gerne i god tid, hvis du vil holde nytårsfest, så undgår du, at mange af dine gæster allerede har lavet aftaler.

Er du i humør til at lære nye mennesker at kende, kan du melde din fest til “Festen og Gæsten” på P3, så har du mulighed for, at få en sjov og anderledes oplevelse. Og møde nye mennesker. Der findes også en Facebookgruppe, som hedder “Festen og gæsten”, som arbejder ud fra samme princip som P3.

Mad

Som alle andre danske mærkedage og traditioner, så er maden også i fokus til nytår. Overvej om, det skal være 3-retters menu, buffet, finger foods. De seneste år er sushi også blevet populær nytårsspise. Skal du selv lave maden, eller vil du have et cateringfirma til at levere nytårsmenuen? Fordelene ved at få nytårsmenuen ud af huset er, at du sparer en masse tid på indkøb og madlavning. Og du kan give dine gæster en spændende og anderledes madoplevelse end den traditionelle nytårstorsk. hvis du vælger catering til nytår, så er der et hav af forskellige muligheder for menusammensætning. Kun fantasien sætter grænser. Food-Market.dk’s fornemmeste opgave er, at sætte dig i kontakt med 3 cateringfirmaer, som kan løs din opgave til UG og slange.

Vælger du at lave maden selv. Så husk at køb ind i god tid. Hele Danmark skal også købe ind i dagene op til nytårsaften, og du kan komme ud for, at de råvarer, du skal bruge, er udsolgt. Lav en tidsplan for, hvornår retterne skal laves og en udførlig indkøbsliste. Så er du godt rustet.

Bonus tip - undersøg om, nogle af dine gæster har madallergi eller andre madhensyn, du skal tage forbehold for. Du er en super vært, hvis du er opmærksom på dette.

Drikkevarer Vælg gerne drikkevarer, der passer til maden. Mange starter nytårsfesten med snacks og champagne til Dronnings nytårstale. Afhængigt af nytårsmenuen, så hav gerne både rød- og hvidvin og evt. dessertvin eller portvin til desserten. Champagne hører sig til, når der skåles for det nye år til midnat.

Pynt Mange vælger at gøre lidt ekstra ud af bordopdækning og pynt til nytår. Vigtigst er dog, at du sørger for, at du har service nok til alle. Tjek om, du har glas, tallerkner og bestik nok til alle. Nogle cateringfirmaer tilbyder leje af service eller som en del af madoplevelse.